Een gratis kerstmusical voor groep 6 of 7

Paniek in de klas

Een kerstmusical over een kerstmusical.

  • ieder kind een hoofdrol

  • ieder kind haar/zijn momentje

  • makkelijk in te studeren in de klas

  • lekkere liedjes; in een klein groepje of samen

  • minimaal decor en rekwisieten

  • originele humor

  • geschreven door een schoolmeester, dus dicht bij de beleving van de kinderen

Ik heb ruim 40 jaar les gegeven op verschillende basisscholen. Als leerkracht groep 8 kreeg ik te maken met de afscheidsmusical.

De reden dat ik zelf musicals ben gaan schrijven, komt door de frustratie over de hoofdrollen. Ik vind dat ieder kind evenveel recht heeft om in de spotlights te staan. Vaak wordt gezegd, dat kinderen niet zouden willen. Mijn ervaring is dat met het geven van vertrouwen, ieder kind voorop op het podium wil en kan staan.

Ik kreeg zo de smaak te pakken van het schrijven en componeren dat ik voor kerst voor groep 5, 6 of 7 ook een musical schreef. Heel vaak in samenspraak met de kinderen. Die hebben ideeën genoeg. 
Het staat je natuurlijk vrij om de tekst zelf aan te passen. 

Nu ik met pensioen ben, wil ik al deze musicals delen. Omdat ik de musicals altijd zelf begeleidde op de piano, heb ik de volgende uitdaging gevonden: arrangeren. Alle liedjes worden op twee manieren aangeboden: een ingezongen versie om aan te leren en een instrumentale versie om mee te zingen.

Om bekendheid te geven aan mijn werk, is deze kerstmusical helemaal gratis. Als je mij een mail stuurt om aan te geven dat je Paniek in de klas wilt gaan opvoeren, stuur ik je zo snel mogelijk een code om tekst en muziek te downloaden.

Maaaar..... het is al zo'n drukke tijd. En tijdens Sinterklaas kerstliedjes inoefenen zien de kinderen vast niet zitten. Echt wel. Tot Sinterklaas wordt alleen tekst en zingen ingestudeerd en geoefend. De enthousiaste leerkracht in jou weet de kinderen natuurlijk te stimuleren en te inspireren. Het succes dat ze zullen hebben is toch een prachtige beloning?

Je kunt nog even luisteren naar de audiobestanden van deze musical.

Maar je bent natuurlijk enthousiast geworden en wilt zo snel mogelijk al het materiaal.

Vul het formulier in en het download-wachtwoord komt z.s.m. naar je toe.

Geef in het bericht alsjeblieft aan voor welke school en welke groep.
Eventuele vragen aan mij kan je hier natuurlijk ook stellen.

Vriendelijke groet Step