Over "Paniek in de klas"

De musical gaat over een groep die dit jaar aan de beurt is om de kerstmusical te verzorgen. Ze hebben geen idee waarover het zou moeten gaan. Aan ideeën geen gebrek, alleen de samenhang ontbreekt. De groep zit dan ook de hele musical op het podium

Ook de meester zit met zijn handen in het haar. Hoe moet hij het de directeur vertellen.
Het is de bedoeling dat de juf of meester van de groep daadwerkelijk mee speelt en zingt in deze musical. Een stagiaire of andere leerkracht of ouder kan ook.
Ik vind het bij "Paniek in de klas" niet passen dat een kind de leerkracht speelt.

Maar.... ik ben de regisseur niet.

Zoals ik al schreef; de liedjes leerde ik eerst klassikaal aan. Daarna ging de eerste keer alleen of met een klein groepje in de klas. Pas als ik zag dat de kinderen zich zeker voelden, gingen we het podium op.
Je kan er ook voor kiezen dat de kinderen tijdens de "echte" uitvoering meezingen met Saskia.
Waar in de liedtekst "ik" staat, zong er bij mij een groepje. Je kan er ook voor kiezen om die stukjes solo te doen, alleen ga je dan voorbij aan het feit dat iedereen zijn of haar momentje krijgt.
De tekst van deze musical leerde ik de kinderen door iedere dag één of twee keer alle tekst door te nemen. Sommige kleine stukjes oefenden ze apart op een vrij moment. De tekst ging eigenlijk nooit mee naar huis.

Na Sinterklaas wordt er dan iedere dag op het podium geoefend, zodat de kinderen met een zeker gevoel kunnen optreden.

De liedjes zijn ingezongen door Saskia Koevoets.

Op zoek naar een gratis, andere kerstmusical?

voor groep 5 t/m 8 "Paniek in de klas".